Damelaget et steg nærmere 1.divisjon

Skrevet av: Kjell Ove Østmo         Dato: 30.09.07 17:34

I helgens kvalifiseringskamper for 1.divisjon i Bodø gikk Altas damelag enkelt videre.

Lørdag vant Alta en overbevisende 6-0 seier over Sortland. Etter en grei 1.omgang kjørte Alta fullstendig over motstanderne i 2.omgang. Seieren kunne vært mye større men med 6-0 hadde Alta tatt et solid grep om seieren i kvaliken for de nord-norske lagene. På fredag slo nemlig Sortland søndagens motstander Halsøy 4-1. Det resultatet betød at det måtte en gigantisk sprekk til for at det unge Alta-laget ikke skulle gå videre.

På søndag sto altså Halsøy for tur. Etter at Halsøy tok ledelsen tidlig i 2.omgang tok Alta over initiativet i kampen. Laget produserte mange målsjanser utover i omgangen, men kun en gang klarte de å overliste Halsøys keeper. På tross av et brent straffespark, stolpeskudd og målsjanser i fleng ebbet kampen ut med uavgjort 1-1. Resultatet holdt i massevis for Alta til å vinne kvalifiseringsrunden.

Trener Jon Harjo var fornøyd med jentenes innsats denne helgen;

Bortsett fra 1.omgang mot Halsøy som jeg forbigår med stillhet gjennomførte jentene kvaliken på en god måte. Laget framsto som det klart beste av de tre som deltok i helga.

Nå gjenstår èn kvalifiseringsrunde før jentene kan kalle seg et 1.divisjonslag. Her møter de knallhard motstand fra lag fra østlandet, Gjøvik Lyn eller Vålerenga, og Orkla fra Trøndelag. Om alt går slik vi håper kan Alta IF neste sesong ha to lag i 1.divisjon i fotball, et herrelag og et damelag. Uansett blir det en erfaring for Altas damelag å måle krefter mot lag fra andre deler av Norge. Dette blir en spennende høst for alle supportere av Alta IF.