Knusende seier over Hammerfest

Skrevet av: Kjell Ove Østmo         Dato: 29.09.07 19:38

Om noen skulle tvile, Alta er det beste laget i Finnmark.

Etter en rekke slitekamper for Altas del viste hjemmelaget seg endelig fra sin aller beste side i lørdagens hjemmekamp. Bortsett fra 5 minutter i åpningen av kampen var det enveiskjøring på Alta Idrettspark. Mange mål, herlig angrepspill, stolpeskudd, annulerte mål og et entusiastisk publikum sørget for et fyrverkeri av en fotballkamp og en knusende 9-2 seier over gjestene fra Snøhvitbyen.

De fleste forventet en tøff kamp mot rivalene fra andre siden av fjellet, men våres gutta nektet å la kampen bli spilt på gjestenes premisser. De tok kommandoen etter noen rotete fem åpningsminutter og valset over et for anledningen redusert bortelag. HFK var best i en ting i dagens kamp og det var i effektivitet. At HFK klarte å gjøre to mål i denne kampen var i overkant effektivt ettersom de uhyre sjelden truet Altas mål.

Kampen på tribunene var mye jevnere enn tilfellet var ute på banen, men våre egne supportere fra Steinberget fortjener å bli utropt til seierherrer etter å ha gitt lyd fra seg i 90 minutter. Både Steinberget og HFK`s Sjeik fortjener honnør for å ha bidratt til god stemning på tribunene på Alta Idrettspark.

Alta fikk også hjelp av andre lag i kampen om opprykk. Våre nærmeste utfordrere gikk på tap og det betyr at serieledelsen nå er på 4 poeng.

Neste kamp får Alta en helt annen motstand enn i dagens kamp. Follo blir motstandere på Ski stadion. Etter det står nok et topplag for tur da Åmot kommer på besøk til Alta Idrettspark.

Kampfakta;

Alta IF - Hammerfest FK 9-2 (4-1)

1-0 Vegard Braaten (13)
2-0 Emmanuel David (21)