Rekruttlaget klatrer på tabellen

Skrevet av: Kjell Ove Østmo         Dato: 16.09.07 19:39

I en kamp med mange tøffe dueller vant Alta 2 fortjent over Sørøy Glimt. Sluttresultatet ble 3-1 på kunstgresset på Alta Idrettspark. Med seieren hoppet laget to plasser oppover på tabellen.

Selv om det ble en kamp med mange dueller var kampen fairspilt av begge lag. Altas unggutter sto for det meste av spillet mens "guttan fra havet" satset på dødballer og på å slå langt.

A-laget hadde kamp mot Skarp senere på ettermiddagen noe som betød at noen av a-lagets juniorer ble spart i dagens 3.divisjonskamp. Fra a-laget spilte Said Nordnes, Arle Ivar Ring, Kurt Halvorsen, Mats Jørgen Masvik og Håvard Nome (les lenger ned på siden).

Til pause var stillingen 1-0 til hjemmelaget. Rekruttlaget skapte de fleste sjansene og hadde overlegent mest ballinnehav. Men ungguttene slet med å få fart på spillet sitt og det resulterte ofte i at laget ble brutt i oppbyggingsfasen. Målet kom allerede etter 9 minutter da Lasse Sønvisen styrte inn et innlegg fra Øyvind Veseth Olsen.

I 2.omgang var kampbildet mye av det samme som før pause, men Sørøy Glimt begynte å bli tydelig sliten etterhvert. Bortelaget hadde en kamp i bena fra lørdag og spillerne merket kjøret utover i 2.omgang. På tross av at gjestene fikk mye strekk i laget med store avstander mellom lagdelene var ikke våres gutta veldig flinke til å utnytte dette.
Sørøy Glimt fikk en tidlig utligning etter pause på straffespark. Men Øyvind Veseth Olsen sørget for at hjemmelaget igjen tok ledelsen kun 5 minutter etter utligningen. Øyvind fikk et fint gjennomspill og alene med keeper beholdt han fatningen. Etter 65 minutter var det tid for kampens kanskje største prestasjon. Lasse Sønvisen tok ned et innlegg og passerte to forsvarspillere med et godt førstemottak. På andre berøring dunket han ballen i mål nede i motsatt hjørne. Etter dette hadde Alta flere sjanser til å øke men også Sørøy Glimt hadde sine muligheter.
Kampen ebbet ut med en fortjent 3-1 seier til Rekruttlaget.

Rekruttlaget ligger nå på en fin 5.plass i 3.divisjon med en kamp mindre spilt enn lagene rundt seg på tabellen. Neste kamp er kommende onsdag mot Rafsbotn IL på bortebane.

Tatt opp i a-stallen

Juniorspilleren Håvard Nome, født i 1990, ble denne uken tatt opp som fullverdig medlem i a-stallen. Dermed slutter han seg til seks andre juniorer i a-stallen. Håvard har trent jevnlig med a-laget siden returen fra ett års skolegang sørpå.

Kampfakta;

Alta 2 - Sørøy Glimt 3 - 1 ( 1 - 0 )

1-0 Lasse Sønvisen (9)
1-1 Tor-Viggo Olsen (49)