Bittert tap i Bergen

Skrevet av: Andreas Markussen     Foto: Karoline Forselius, Hordalandsfotball     Dato: 28.07.19 09:14

Christian og Guyon jubler etter utligningen.

Hjemmelaget tok en tidlig ledelse etter straffespark, men våre gutter glødet lenge i 30 grader i Bergen.

Det ble ikke akkurat noe drømmeåpning på kampen da Åsane ble tildelt straffespark og satte inn 1-0 før 10 minutter var spilt. Det tok riktig nok noen minutter før vi ristet det av oss, men så tok vi mer og mer kontroll i kampen og utlignet etter godt spill. Magnus Nikolaisen og Øyvind Veseth Olsen kombinerte fint på høyresiden, der sistenevnte slo et hardt og presist innlegg som til slutt endte i selvmål.

Det ga økende selvtillit og like etter fikk Christian Reginiussen annulert en scoring etter et nydelig hodestøt ved bakre stolpe. Brage Berg Pedersen forlenget ballen via hode og Christian reagerte kjapt, men linjemannen var klokkeklar i sin sak. 1-1 til pause var forsåvidt fair enough.

Siste 45 minuttene ble noe mer utfordrende. Varmen spilte nok en rolle, men vi ble litt mer upresise i pasningsspillet som ga Åsane mer blod på tann. Vi hadde noen gode kontringsmuligheter som vi burde fått mer ut av, men samtidig hadde vi bra kontroll i det defensive spillet.

I det 72. spilleminuttet oppstod det en situasjon inne i vår 16 meter og dommeren valgte på nytt å blåse straffespark. Det føltes noe fortvilende, da taklingen fra vår synsvinkel virket å være rett på ball. Åsanespilleren fører på skrå inn i boksen og etter taklingen fra Mats går ballen rett ut og i fanget på Christian. Likevel - straffe ble det og Åsane satte inn 2-1.

Vi kom nær en utligning etter en heading fra nevnte Mats Frede før vi i kampens siste minutt flyttet vil hele laget, inkludert keeper, opp på en dødball i jakten på en utligning. Det resulterte i en kontring der Åsane kunne trille ballen i det åpne målet og dermed kunne Åsane til slutt innkassere tre poeng.

Noen udyktighet er det naturligvis, men samtidig har vi ikke helt marginene med oss i noen avgjørende situasjoner. Slik er det i fotballen av og til, og vi går offensivt til verks den kommende uken som topper seg med Bærum hjemme i Finnmarkshallen neste søndag kl 14:00.

Vi takker Steinberget avd Bergen for super støtte, og hjemmelaget Åsane for en spennende og interessant kamp.

Laget: