Flott sosial dag på Kvenvikmoen.

Skrevet av: Jan Egil Brekke         Dato: 15.09.07 21:03

Lørdag ble fotballsko og trening på gressbanen, byttet ut med lavvo, pølser og klubbmesterskap i leirdueskyting.

Nå er det 7 kamper igjen av årets serie, og vi er ABSOLUTT på skuddhold når det gjelder opprykket til adeccoligaen. Hva var vel da mer naturlig enn å ha en alternativ treningsøkt, og trene på skyteferdighetene. Lørdagens "treningsøkt" ble gjennomført på Kvenvikmoen.

Dagen startet med mat og kaffe i lavvoen til Knut Malin. Praten kom fort inn på emnet leirdueskyting. Selvutnevnt storfavoritt Ole Mathis Hætta var kjepphøy rundt bålet. "Det er bare å sikte på dua, og trykke av", var rådet han ga oss litt mer urutinerte om hvordan man skulle få mest mulig treff.

Da maten var fordøyd, og Øyvind Pedersen var ferdig med sin 8. kaffekopp, fikk gruppe 1 beskjed om å gjøre seg klar til skyting. Den besto av Overvik, Pekka, Jan Tommy (JT), Øyvind og Christian Reg. Mens 5 glade unge menn begynte å gå mot skytebanen, ble vi andre sittende nervøse igjen i lavvoen. Nervøsiteten la seg fort, når Knut Malin begynte å steke vafler i lavvoen. Nystekte vafler lagd over åpen ild smaker alldeles utmerket!!! :)

Gruppe 2 besto av Magnus, Mads, Tore Veseth, Arle Ivar og Jan Egil. Gruppe 3 besto av Vegard Knudsen, Vegard Bråthen, Erlend, Said og Mads Jørgen. Mens gruppe 4 bestod av Ole Mathis, Håvard Nome, Jørgen Masvik ( ja han gamle som spilte B-kamp for en måneds tid siden; altså faren til Mads Jørgen), Kurt og Kalle Tjæder.

Stian kunne desverre ikke være med på denne turen. Et par andre gutter kunne ikke være så lenge, av forskjellige årsaker....

Nå er du sikkert spent på resultatene? Vel det ble ingen stor oddsbombe på vinneren, det ble selvutnevnt storfavoritt og skarpskytter Ole Mathis med 18 treff. Vi skjøt 25 skudd hver. Andreplassen derimot var en gedigen sensasjon! Gutten som ikke har tatt i et våpen før, klarte imponerende 17 treff; nemlig Magnus Andersen. "Ikke så overraskende det her, har jo vokst opp med å kaste småstein etter måsan i fjæra hjemme i Øksfjord" var hans umiddelbare kommentar, på klingende øksfjord-dialekt. 3.plassen gikk til en av gutta fra Myre harbour, Vegard Knutsen. Undertegnede har en liten mistanke om at Erlend brukte noen av sine skudd for å gi nykommeren og sambygdingen en god start på Alta-karrieren. Vegard hadde 15 treff. På plassene bak fulgte Said 14 treff, Pekka 13 treff, og Jan Egil med 13 treff. Rapportene fra standplass forteller at Brekke hadde 13 KLOKKERENE treff.

I tillegg til individuell konkurranse, var det også en lagkonkurranse. Denne vant gruppe 2 med 57 treff. Dette var ikke tilfeldig. Vi brukte de 5 minuttene det tok til standplass meget godt!! Vi psyket hverandre opp og fungerte meget godt som gruppe.

Det skal også nevnes at Isak Ole skjøt en runde etter at konkurransen var over. Imponerende 17 treff på han. Vi fikk i tillegg se ekte idrettsglede på skytebanen. "JAG ÄR NØJD!! NÄSTEN BÄTTRE ENN NÄR ABBA VANN GRAND PRIX", brølte Kalle Tjæder da han fikk tosifret antall treff. Det var på nippet at ikke gledestårene kom hos denne konkurransemannen fra Sverige. Viktig med godt humør, eller hva Kalle??

Resultater:

Kalle                   10
Håvard Nome      5
Totalt 49 treff.

En flott dag for oss alle sammen, og som man pleier å si til ungene på skolen, Erlend; noen må jo komme sist også, men du gjorde en kjempeflott innsats!!

Vi på A-laget i Alta I.F retter en stor takk til Knut Malin for kjempeflott bevertning og opplegg! En stor takk sendes også til de to fra Alta Jeger og fiskeforening for glimrende opplæring før skyting. Dere fikk gråstein til å bli litt mindre gråstein :)

-Brekke-