Nå venter Fløya i 2. runde i cupen

Skrevet av: Torgeir Ekeland     Foto: Altaposten     Dato: 22.05.19 10:25

Det siste registrerte oppgjøret mellom Fløya og Alta er fra 2015, og da endte kampen med en knepen 1-0 seier i favør dagens hjemmelag, noe som resulterte i tidlig cup-exit for Alta. Altatrener Bryant Lazaro har ingen intensjoner om la den historien gjenta seg.

- Vi tar cupen veldig seriøst. Jeg mener viste det i den første runden borte mot Porsanger hvor vi vant overbevisende 3-0. Den andre runden vil bli mye tøffere, når vi drar til Tromsø for å møte et bra og energisk Fløya-lag, et lag som er i toppen av sin divisjon.

Fløya slo Senja hele 5-0 i første runde, og kommer til denne kampen fulle av selvtillit.
- Fløya har et imponerende lag, og de har ikke bare hatt gode resultater i ligaen, men også cupen. De var veldig effektive mot et godt Senjalag og vant 5-0. Vi kan forvente en motstander som vil presse oss høyt og komme med mye energi, så det er viktig at vi matcher energinivået og at vi starter kampen godt.

Serieleder

Dagens hjemmelag leder sin avdeling i Norsk Tipping-ligaen med 13 poeng på seks kamper. I helgen tapte de 2-3 hjemme mot Finnsnes, og har kun gått to kamper denne sesongen av banen uten baklengs.
- De kommer til å behandle denne kampen som en finale, og vi vet at den beste måten å vinne er ved å fokusere på oss selv og forbedre oss fra kamp til kamp. Om vi kontrollerer kampen og matcher vår motstander fysisk og med samme intensitet, har vi alle muligheter til å vinne kampen og gå videre til neste runde.

Ønsker å gå videre

- Vår intensjon er å vinne overbevisende og få muligheten til å spille foran vårt publikum i Finnmarkshallen hvor vi vet at atmosfæren alltid er fantastisk. Men det er viktig at vi kun fokuserer på den kommende kampen. Vårt fokus er på å utvikle oss fra tidligere kamper, og vi forstår at kun 110% innsats er godt nok for å få en seier i dag og gå videre.
- Jeg kan fortelle at garderoben er det en veldig sterk atmosfære. Vi er selvkritiske, vi ønsker å forbedre oss og alle går i samme retning. Vi planlegger å vise oss frem fra vår beste side i Tromsø, forteller Bryant.

Er det noen endringer skadesituasjonen?
- Simon (Laugsand) er fortsatt ute, som vi vet. Andreas (van der Spa) hadde sin operasjon på menisken i går, og er i gang med rehabiliteringen. Øyvind (Veseth Olsen) har blitt bedre etter sin forkjølelse og er klar til i dag.
- Vi starter med et så sterkt lag som mulig, og tar med den troppen vi føler er nødvendig for å kunne avansere til neste runde, slutter Bryant.

Kampen starter klokken 18:00, og kan streames på iFinnmark.no