Nye utfordringer for Andreas

Skrevet av: Torgeir Ekeland     Foto: Altaposten     Dato: 06.04.19 20:15

Rett etter nyttår kom nyheten om at Andreas Markussen, tidligere kaptein og stopperkjempe over flere år, la opp som aktiv spiller for Alta IF. Skuffelsen ble derimot kortvarig, da det i samme øyeblikk ble klart at han ble i kulissene i klubben, og tok steget opp som assistenttrener til nyansatt hovedtrener, Bryant Lazaro.

- Siden det øyeblikket jeg fattet interesse for fotballen har jeg gruet meg til den dagen fotballskoene skulle legges på hylla. Jeg har aldri vært noen «flashy» spiller, men min styrke har vært ærgjerrigheten til å trene hardt og trene mye. Når jeg etter hvert kjente at overskuddet til å legge ned det lille ekstra ikke helt var der det skulle være, var avgjørelsen egentlig veldig grei å ta. Noe annet ville være å gå på akkord med meg selv, og i tillegg godkjennes ikke noe annet enn 100% innsats i den sterke treningskulturen klubben har opparbeidet over mange år.

- Alle opplevelsene, de sterke minnene, vennskap og mestringsfølelse – alt dette har jeg fått med meg på reisen gjennom en relativt lang fotballkarriere. Det vil jeg alltid ha med meg videre i livet, sier Andreas.

Ny rolle som assistenttrener
Han har i lengre tid på en dragning mot trenergjerningen.
- Når muligheten til å bidra inn i trenerteamet sammen med Bryant dukket opp, kjente jeg innerst inne at det var det jeg aller mest hadde lyst til. Ja, jeg blir å savne fighten ute på matta i Finnmarkshallen med et støttende hjemmepublikum i ryggen, men jeg føler meg privilegert som har fått denne muligheten til å bidra fra sidelinjen med en fantastisk spillergruppe.

Det er ikke et nytt fenomen at spillere går rett over i trenerroller, og han har tenkt mye på hvordan mottakelsen blant spillerne kom til å være.
- Det er litt spesielt å gå fra å sitte side om side i garderoben til å bli assistenttrener, med alt den rollen fører med seg. Når det er sagt, jeg skal bare være meg selv og gjøre alt jeg kan for å bistå Bryant og laget slik at vi sammen tar nye steg både individuelt og kollektivt.

En spennende tid for klubben
I tillegg til assistenttreneransvaret, er Andreas ansatt som markedssjef i klubben, en rolle han stortrives i og fyller svært godt.
- Utover det sportslige så er det mye spennende som skjer i klubben. Petter Oseberg gjorde en helt enestående jobb i sin tid her, men har nå forlatt Alta og reist tilbake til Ålesund. Det er alltid vemodig når gode kolleger forlater, samtidig gir rom for nye øyne og ideer. Andre Drogset Dønjar og Torgeir Ekeland har kommet inn i administrasjonen og gitt oss ny luft i lungene og skapt ekstra energi.

- Det er rett og slett en veldig spennende tid å være en del av Alta IF Fotball, og jeg gleder meg veldig til å komme i gang med fotballsesongen igjen. Det håper jeg alle som følger klubben også gjør, avslutter han.

Lag S Total P
  V U T M D