Hjem   /   Senior   /   Barn og ungdom   /   Partnere   /   Altaturneringen   /   Nettbutikk
damelaget

Videre satsing på damefotballen i Alta IF

Skrevet av: Torgeir Ekeland     Foto: Bendik Almås     Dato: 05.04.19 11:14

Alta IF’s damelag er under stadig utvikling, og fra fjorårets samarbeidsprosjekt med Nerskogen har klubben nå ansatt en spillerutvikler. En gledelig melding, sier Vidar Lillegård.
Damelaget er et ungt lag, med hovedfokus på læring og utvikling, bestående av spillere fra 2001 og yngre. At 3. divisjon i år består av åtte lag er ekstra positivt, og svært viktig for damefotballen i fylket.

- Vi har fellestreninger tre ganger i uka, og har også et samarbeid med J17-laget. For noen av spillerne betyr det at de deltar på to lag i seriespill, i tillegg til noen spillere som deltar på ulike tiltak i regi av kretsen. Det lover godt for utviklingen og et spennende år, sier Lillegård.

Damelaget har som mål å bidra til miljø og utvikling for flest mulige unge i klubben. Det innebærer også å lære mest mulig fra kampene. Laget vil selvfølgelig vinne kamper og vi skal prøve å gjøre det med fint spill.

- Vi skal også ha som må å ha ballen mye og gjerne spille oss ut fra bakre firer. Om dette mislykkes, prøver vi en gang til, sier Lillegård.

Med erfaring fra fjorårets serie så er man forberedt på at man som ungt lag vil få utfordringer, særlig i duellspillet. Å møte motstandere som er voksne og sterke fysisk er en viktig del av utviklingen. Å kunne forsvare seg i dødballsituasjoner og lære seg å kjenne temperaturen i kampene er viktige elementer når unge spillere skal bli bedre.

- I oppkjøringen har vi vært bra med spillere på trening. Det har også vært svært gledelig og motiverende med hospitanter fra 05.
Et tett og godt samarbeid med BUL gjør at flere av spillerne fra Alta IF kan hospitere på et høyere nivå. Flere av spillerne som har lykkes i BUL har tatt nettopp den veien. Sist var det Ingvild, som i vinter tok overgang. En positiv sak for begge klubber.

Ny spillerutvikler
En gledelig melding er at Alta IF tar jente- og damefotballen på alvor. Klubben har nylig ansatt Kristine Hagen i rollen som spillerutvikler, og hun bidrar på lagets økter i tillegg til Nils Erik Toft og rutinerte Toril Ek.

- Kristine har stor erfaring som spiller, og vil bidra til å gi enda bedre muligheter for våre unge, sier Lillegård.
Jente- og damefotballen i Alta IF har gode tradisjoner og har produsert jevnt med spillere på godt nivå. Gode årganger og god treningskultur vil føre til at denne tradisjonen fortsetter. En viktig oppgave for trenerne er å etablere gode treningsgrupper med forståelse for at en må øve mye for å bli god.

- I ung alder er det viktig at spillerne lærer verdien av egentrening, gjerne lek med ballen, skuddtrening og slikt. Det fysiske er også blitt viktig og våre spillere må gjerne begynne med lette styrkeøkter allerede fra 14 årsalderen, da dette er et element vi ser i økende grad på de beste unge spillerne, sier Lillegård.
Damelaget ønsker publikum velkommen på våre kamper med et vamt og åpent hjerte for Alta IF. Lykke til i 2019.

Del på Facebook   Del på Twitter
Instagram
@altaif_fotball
SISTE NYHETSSAKER
Arkiv