Ny kunstgressbane på Alta Idrettspark

Skrevet av: Tron Møller Natland     Foto: Altaposten     Dato: 15.03.19 08:39

Det er ikke til å stikke under en stol at hovedkunstgressbanen på Alta Idrettspark per dags dato er et sorgens kapittel. Hvert eneste år gjennomføres tusenvis av timer med aktivitet på et underlag som minner mer om en potetåker enn et gressteppe. Slik skal vi ikke ha det i Alta IF, og spesielt pinlig er det under Altaturneringen når hele Finnmarksfotballen er samlet rundt denne kuperte spilleflaten.

Banen ble etablert allerede i 2001, og vi er med andre ord godt forbi både «best før» og «ofte god etter». Ærlig talt er vi nok også forbi «siste forbruksdag». Dessverre er det også slik at banen må ligge i 20 år før man kan gjøre endringer utover skifte av dekke. Planen var å dreie litt på banen, slik at den ikke lengre stod i veien for fremtidig utvikling av Alta Idrettspark. Departementet sa nei, og dermed ble dette prosjektet lagt tilbake på is.

Hell i uhell

Heldigvis kan det komme noe positivt ut av vanskelige situasjoner. Kort tid etter at de opprinnelige planene for banen ble skrinlagt, kom ideen om å etablere en ny kunstgressbane i skogen – der det ligger en gressbane i dag. Klubben fikk engasjert et utvalg som skulle se nærmere på dette prosjektet, med et mål om å ha banen klar til Altaturneringen 2019. Etter hvert fant samme utvalg ut at klubben må ha høyere anleggsambisjoner, men det skal jeg komme tilbake til i et senere innlegg.

Prosessen går nå sin gang, og målet er fremdeles å få banen klar til Altaturneringen 2019. Det er ambisiøst, og krever at grunnarbeidet er ferdig rundt midten av juni – og at kunstgressleverandøren kan sette i gang relativt umiddelbart etter det.

Vil du bidra?

Kunstgressbaner har naturligvis en kostnad, og ikke en ubetydelig sådan. Heldigvis har vi blant annet fått med oss ALI (Alta Laksefiskeri Interessentskap) på laget, som i forbindelse med Villaksens År har gitt et betydelig beløp til «Villaksbanen». Det vil naturligvis også bli søkt om støtte hos ulike instanser, samt inngått avtaler på reklameskilt og lignende.

Det viktigste er kanskje likevel støtten og engasjementet fra befolkningen og våre medlemmer. Vi kommer til å trenge økonomisk hjelp, og dugnadshjelp, for å komme i mål med dette viktige løftet. Banen vil bli helt sentral i Altaturneringen og for aldersbestemte lag i årevis framover – og naturligvis en betydelig kvalitetsheving fra den gamle banen. Det skal også settes opp et garderobebygg med kiosk og lager.

Som styreleder håper jeg derfor at klubbens medlemmer og støttespillere engasjerer seg i prosjektet, som kan ses på som et første ledd i en større plan for utvikling av Alta Idrettspark. Vil du kjøpe andel i banen kan du klikke deg inn hos SuperInvite. Ønsker du å være med på dugnadsarbeidet som helt sikkert kommer i løpet av våren/sommeren må du gjerne ta kontakt med oss. Vi har plass til alle, og setter utrolig stor pris på ethvert bidrag til glede for aktive barn og unge!

Store ambisjoner for Idrettspark

Hvis du har lyst til å høre litt om planene for Idrettsparken de neste 3-5 årene anbefaler jeg å ta turen innom klubbens årsmøte. Der vil anleggsutvalget vise skisser og fortelle om sine visjoner. Jeg kan nærmest garantere at det blir interessant! Dette foregår tirsdag 19. mars fra klokken 19:00 på Thon Hotel Alta.

Lag S P
1 Raufoss 26 53