Stilling ledig: Utdannet fotballtrener

Skrevet av: Andreas Markussen     Foto: Altaposten     Dato: 21.02.19 10:21

Stilling ledig: Utdannet fotballtrener

Foreldretrenerne er vår viktigste ressurs. Alta IF er ikke, har aldri vært - og kommer nok heller ikke med det første til å bli - en klubb hvor aldersbestemt avdeling er tuftet på betalt innsats fra engasjerte trenere med profesjonell trenerutdanning og/eller spillererfaring fra høyt nivå. Det trenger vi heller ikke.

Den siste tiden har det pågått en strategiprosess i Alta IF Fotball, og jeg skal komme tilbake til den på et senere tidspunkt. Helt kort kan jeg likevel nevne at klubbens ambisjoner er høye, men for å nå disse målene trenger vi hjelp. Parallelt jobbes det også hardt med å få sertifisert Alta IF som Kvalitetsklubb. Dette stiller krav til klubben, og igjen - vi trenger hjelp.

Ett viktig og godt steg på veien mot begge disse målene, men ikke minst for å drive god spillerutvikling i klubben, er trenere med kompetanse. Det gjelder ikke bare for de ytterst få unge guttene og jentene som ønsker å bli best, men like mye også for de som bare ønsker å være med. Det er nemlig stor forskjell på å trene 6-åringer og 16-åringer, og ofte er det de samme personene som er med på hele denne reisen i klubben vår. Begge deler, og alt som ligger mellom, er vanskelig. Jeg tør likevel påstå at dette blir både enklere og bedre dersom trenerne bruker litt tid på å ta kurs. Den tiden det tar å gjennomføre trenerkurs tror jeg faktisk også du sparer inn igjen når øktene skal planlegges i fremtiden.

Finnmark Fotballkrets tilbyr nå klubbnære grasrottrenerkurs, noe som gjør det mulig å gjennomføre kursene når folk har tid, samt med høy kvalitet. Disse gjennomføres som en blanding av e-læring og fysisk tilstedeværelse, og erfaringene så langt er gode. Les gjerne mer om dette på fotballkretsens hjemmesider. Fra og med høsten 2018 er denne grunnutdanningen gratis for klubbene, så du påfører hverken deg selv eller klubben kostnader - bare kunnskap.

Hittil har denne oppfordringen stort sett dreid seg om foreldrene, men vi oppfordrer mer enn gjerne andre interesserte til å prøve seg på kurs, og som trener. Kanskje har du tidligere spilt aktivt, eller bare er glad i fotball? Kanskje spiller du enda, men ønsker å bli bedre kjent med trenerrollen. Hiv deg med på kurs, og spør gjerne klubben om det er lag som kunne hatt glede av en ekstra ressurs. Jeg er trygg på at vi finner plass til deg, og at du finner det givende å bidra til at barn og ungdom i Alta utvikler seg i trygge og lærerike omgivelser.

Avslutningsvis vil jeg gjerne gjenta at jeg holder foreldretrenerne svært høyt i kurs, og ser opp til de som bruker så mye av sin fritid på å ivareta egne og andres unger. Klappet på skuldra kommer trolig sjeldnere enn tropenetter i Alta, men ufortrødent står dere på for at barn og unge skal ha en sosial arena å utvikle seg i. Med den riktige kursingen er jeg trygg på at hverdagen som foreldretrener blir enklere og mer givende, samt vil gi resultater for spillerutviklingen i klubben. Gi det et forsøk.
Stillingen er dessverre ulønnet, men bidraget ditt til samfunnet er betydelig.

Lag K V U T M P
1 Grorud 12 8 3 1 19 - 10 27