Rekruttlaget seiret på en dårlig dag

Skrevet av: Kjell Ove Østmo         Dato: 06.09.07 06:28

På onsdags kveld på Alta Idrettspark møtte Rekruttlaget bunnlaget Rafsbotn IL til lokaloppgjør i 3.divisjon. Kampen ble aldri spennende selv om ungguttene på Rekruttlaget hadde en heller middelmådig dag.

Etter mandagens sterke prestasjon mot BUL, der de knep et poeng på overtid, var utfordringen til juniorene å prestere på et like høyt nivå. På tross av en enkel 4-1 seier var ikke Rekruttlaget i nærheten av nivået de var på mot BUL. Mot et defensivt lag gikk spillet for sakte og det ble mye transportering av ball.

Fra a-laget stilte Tore Veseth Olsen, Arle Ivar Ring, Said Nordnes, Kurt Anti Halvorsen og Mats Jørgen Masvik.

I første omgang ble det tidlig klart at Rafsbotn var kommet for å forsvare seg. Alta hadde ballen det meste av tiden men kom sjelden til sjanser. Allikevel kom 1-0 tidlig da Arle Ivar Ring kom alene med Rafsbotns keeper. Arle kippet ballen over en utrusende målmann og i et tomt mål. 2-0 kom på slutten av omgangen og ble gjort av Daniel Thomassen mye takket være et gavmildt forsvar.

Andre omgang fortsatte i samme spor med et klart Alta-overtak. Tidlig i omgangen fikk publikum med seg dagens peneste mål. Bursdagsbarnet Lasse Sønvisen (17 år på onsdag) lurte to forsvarspillere og fyrte av et herlig skudd helt oppe i vinkelen. Ikke lenge etterpå reduserte Rafsbotn på en av sine sjeldne visitter foran Altas mål. Kampen var for lengst avgjort da Arle Ivar Ring fikk sjansen til å putte sitt andre mål for dagen. Med det fastsatte han sluttresultatet til 4-1.

Trener Bjørn Edvinsen syntes at det stort sett var seieren å glede seg over i dag;

- Det virket som guttene fikk en mental utladning etter BUL-kampen og ikke klarte å komme opp på det samme nivået i dag. Seieren på en heller dårlig dag er vel utbyttet i denne kampen.

Neste onsdag skal Rekruttlaget til Hammerfest for å møte HFK 2. Her blir utfordringen å klare å prestere spillemessig bra på bortebane utenfor Alta. Det har skjedd for sjelden denne sesongen og guttene har helt sikkert lyst til å bevise at de kan spille god fotball også utenfor Nordlysbyen.

Kampfakta;

Alta 2 - Rafsbotn IL     4 - 1   ( 2 - 0 )

1-0  13 min, Arle Ivar Ring

2-0  42 min, Daniel Thomassen