aldersbestemt

Nora og Alex herjet i øst

Skrevet av: Andreas Markussen     Foto: Vidar Kristensen     Dato: 17.09.18 08:26

Til de to bortekampene mot Hesseng/Bjørnevatn i J17-serien hadde Alta 1 mannefall; på grunn av skade og prioritering av andre idretter var det 8 av spillerne som ikke kunne bli med, deriblant lagets keeper. For å likevel kunne stille 11er-lag, hentet trenerne inn to av Alta IFs mest lovende spillere på jentesiden, for å hospitere tre årstrinn opp. 13-åringene Nora Pernille Ingilæ og Aleksandra Lund Martnes ble med i 13 manns-troppen, og overrasket både sine eldre klubbvenninner og motstanderen med fart, teknikk og fryktløshet.

Aleksandra startet scoringsballet lørdag med en gjennomløpning og iskald avslutning nede i hjørnet. Det må nevnes at midtstopperen som måtte bryne seg på Aleksandra - og ble avdriblet og fraløpt - er en 18-åring som har disp for å spille i J17-serien...

Nora Pernille fulgte opp med en scoring som kom etter en kombinasjon av gode ferdigheter og stor vilje. Til slutt ble det seier 6-1 til Alta IF, der det sjette målet kom etter målgivende fra Nora Pernille. De andre målscorerne var Thea Johansen, Marthe Sofie Thomassen, Sophia Wilhelmsen og Frida Holten.

Søndag fortsatte 13-åringene å plage Hesseng/Bjørnevatns forsvar. De scoret hvert sitt mål, og Alta 1 gikk til pause med ledelse 3-0. Marte Urheim Eriksen scoret det tredje målet på et vakkert frispark.

I andre omgang var jentene på Alta 1 dessverre litt for komfortable, og fikk i tillegg en del småskader i en tynn kamptropp.  Motstanderen ble sluppet inn i kampen, og klarte til slutt å utligne til 3-3.

- Vi visste jo at Nora og Aleksandra er gode spillere med både fart og gode ferdigheter, men at de også er så fryktløse som de var i helga, var både gledelig og overraskende. Fantastisk artig å se dem i aksjon, sier J17-trener Vidar Kristensen.

- At de scorer fire mål seg i mellom i J17-serien er rett og slett imponerende. J05 er et flott kull, med flere spennende typer. Det blir artig å følge dem i årene framover, sier Kristensen.

Lag S P
1 Raufoss 26 53