Senket Mo på overtid

Skrevet av: Kjell Ove Østmo         Dato: 01.09.07 19:22

I dagens kamp var fokuset satt på å komme inn på vinnersporet igjen etter tre kamper uten seier. Stian Ingilæs scoring 5 minutter på overtid sørget for en viktig 2-1 seier over gjestene fra Mo.

Alta har spilt mange gode kamper i år og har vunnet med kalas-sifre i flere oppgjør. Men sjelden føles en seier bedre enn den gjorde i dag. Etter kun et poeng på de tre siste kampene smakte det ekstra godt med seier, men i sluttminuttene ble dagens hjemmepublikums følelsesregister virkelig satt på prøve.

Første omgang var sjansefattig og bød på lite pent spill. Mo lå lavt med hele laget og gjorde en god jobb i å hindre Alta spillerom. Bortelaget derimot var ved et par situasjoner farlige på dødball. Hjørnespark og lange innkast var også gjestenes eneste skikkelige trussel mot Altas mål i dagens kamp.

I andre omgang åpnet spillet seg mer og Alta viste tegn på hva alle vet de er gode for. Midtveis i omgangen kolliderte Jan Egil Brekke med gjestenes gode keeper Juha Valha. Valha måtte byttes ut og en utespiller ble satt i mål. Dessverre maktet ikke Alta å utnytte denne fordelen ofte nok. Ikke før det gjensto et kvarter av kampen klarte Alta å styre en avslutning mellom stolpene. En av Altas beste spillere, Ole Mathis V. Hætta, satte hodet til på en dødball og vikaren i Mo`s mål var sjanseløs. Etter målet hadde Alta sin beste periode i kampen. Laget kom til flere avslutninger men klarte ikke å punktere kampen. Man satt med en klar følelse av at Alta hadde kampen under kontroll og ville styre inn til seier. Men i sluttminuttene satte Mo hjemmelaget under press med flere farlige dødballsituasjoner. På overtid klarte Mo`s toppscorer Torstein Vassdal å vinne en hodeduell på bakre stolpe og utligningen var et faktum til enorm skuffelse blant de frammøtte. Fem minutter på overtid reddet derimot Stian Ingilæ dagen for alle Altapatrioter. Et gjennomspill havnet hos Stian som iskaldt satte ballen over keeper, og selv jordnære Altaværinger tok av i jubelscenene etter den dramatiske seieren.

Det var ingen "vakker" seier, men våres gutta beviste hvilken lagmoral de besitter da de hevet seg etter 3 kamper uten seier og et baklengsmål på overtid.

Alta er fremdeles med i opprykkstriden og gir seg ikke uten kamp.

Kampfakta

Alta IF - Mo 2-1 (0-0)

1-0 Ole Mathis V. Hætta (73)

1-1 Torstein Vassdal (90)