damelaget

Damelaget med kanonkamp!

Skrevet av: Andreas Markussen     Foto: Skjermdump Altaposten     Dato: 22.08.18 08:46

Alta/Nerskogen har jobbet knallgodt med fokus på utvikling av individuelle og lagtaktiske ferdigheter de siste månedene. Poengene hadde før i går uteblitt, men endelig skulle jentene lykkes, og det var nok kanskje årets mest fortjente trepoenger. Ikke bare fordi kampen ble gjennomført på en flott måte, men også fordi jentene har vært tålmodige og jobbet hardt over lang tid.

Trener Vidar Lillegård forteller følgende:

I dag var det morsomt at vi fikk trene litt på offensive valg og rytme. Ble lite dødballer i mot, mest fokus på struktur og offensive valg. Kampen starter med flere sjanser på gjennomløp og cornere. Totalt 5 i treverket i dag. Vi fortsetter tålmodig og får uttelling med Ann Cecilie og Ingvild. Anser det som særs positivt at vi arbeider tålmodig tross litt stang ut. Vi får etterhvert med oss backene og motstanderne blir slitne.

I andre omgang har vi fokus på å nullstille og vinne omgangen. Vi er klart best i denne omgangen og alle får god erfaring. Ingvild scorer på et gjennomspill i bakrom hvor hun holder trykket inn mot keeper.  Ser det som nyttig at vi er dominant i en kamp og
nærmer oss å kunne styre tempo. Holde ballen i  laget, ta overganger, komme med backene, balanse sentralt....mye læring.
Ekstra ros  går til Nora som holdt et lite dribleshow mot slutten av kampen og Ingvild for uttrettelige løp i bakrom og 2 mål.

Vi i kommunikasjonsavdelingen til Alta IF har gått gjennom litt statistikk i hodet, og vi klarer ikke erindre noe Alta IF-lag på seniornivå som har skutt i stolpe/tverrligger 5 ganger i løpet av en kamp. Det må være ny klubbrekord! Grattis med tre poeng til spillere og trenerteam, det blir spennende å følge med videre!

Troppen og kampfakta finner du her.

Kampen kan du forøvrig se her i opptak via Altaposten.

Heia Alta/Nerskogen damer!

Lag S P