Mediedag og kick off for podcast

Skrevet av: Andreas Markussen     Foto: Altaposten     Dato: 10.03.18 20:02

OPPDATERT: Her finner du link til podkasten som ligger hos Altaposten (+).

Mandag skal Alta IF gjennom sin årlige foto session hos Mediehuset Altaposten. Her skal guttene ta profilbilder, ulike gruppebilder og lage små promovideoer som skal brukes i profileringen av sesongens kamper. Parallelt med fotodelen skal Aleksander Johansen og Andreas Markussen styre spakene fra radiostudioet og intervjue spillere og støtteapparat fortløpende. Her vil det naturligvis være et sportslig fokus, men radiovertene skal gjøre sitt ytterste for å utfordre gjestene med ulike spørsmål slik at du blir enda bedre kjent med guttene i gult og blått. Dette vil bli sendt LIVE på Altaposten.no og på Radio Alta 106,9. Det hele starter klokken 17:00. Det blir garantert ikke feilfritt, men guttene har lovet at de skal gjøre sitt ytterste for å gi deg en så god opplevelse som mulig.

Hva er egentlig en podkast?

En podkast er i all sin enkelhet et program. I mange tilfeller et lydprogram, men det kan også være video. På samme måte som man hører på programmer på radio, kan man høre på programmer via podkast. Men til forskjell fra radio, hvor lyden kringkastes, hvor du må lytte når programmet sendes, kan du velge selv når du vil høre på en podkast.

Ordet podkast, eller podcast på engelsk, er satt sammen av intet mindre enn fire ord.

POD er satt sammen av tre ord; Portable on demand, som på norsk kan oversettes til bærbart når du vil. Og til slutt CAST, som er en forkortelse av broadcast, altså kringkastet. En podkast er da en program som kringkastes / sendes / distribueres. Men som du kan høre på akkurat når du vil, hvor du vil, og på den enheten du vil høre den på. (Kilde: https://hanspetter.info/hva-er-en-podkast/)

Lag S P
1 Raufoss 26 53