Rekruttlaget vant 4-1

Skrevet av: Kjell Ove Østmo         Dato: 22.08.07 22:05

Ungguttene på Rekruttlaget hevet seg etter en begredelig kamp mot Kautokeino med seier over Tverrelvdalen på Alta Idrettspark onsdag kveld. Selv med en enorm sløsing av målsjanser vant våres gutta 4-1.

Spenningen foran kveldens kamp var om Alta 2 kunne heve seg etter en svak kamp i forrige uke. Spesiellt i 2.omgang vartet Rekruttlaget opp med flott angrepsfotball, og kun en stor ineffektivitet foran mål gjorde at seieren ble på "bare" 4-1. Laget besto som vanlig av juniorer, denne gangen med Tore Veseth Olsen som eneste seniorspiller. Andre fra a-laget var Said Nordnes, Mats Jørgen Masvik, Kurt Anti Halvorsen og Arle Ivar Ring.

Den siste tiden har også skadesituasjonen forbedret seg merkbart for Rekruttlaget. Trener Bjørn Edvinsen hadde en tøff oppgave i å plukke ut en tropp til dagens kamp blant 23 spillere. Kun en småsyk kaptein Krister Nora var utilgjengelig i dag.

Tverrelvdalen sjokkåpnet på kunstgresset på Aronnes. Allerede etter få sekunder lå ballen i målet bak Alta-keeper Said Nordnes. Det første kvarteret spilte Tverrelvdalen godt og styrte kampen, men målet skulle til slutt vise seg å bli lagets eneste skikkelige målsjanse i løpet av 90 minutter. Etter at 15 minutter var spilt tok kreftene slutt for Dalingene og Alta tok over kommandoen i kampen. Utligningen kom etter 30 minutter og var som tatt ut av den berømte læreboka. En kontring etter en Tverrelvdalen-corner endte til slutt hos Daniel Reginiussen som gjorde 1-1. Fem minutter senere ble a-lagets Tore Veseth Olsen lagt i bakken og ble tildelt et soleklart straffespark. Arle Ivar Ring sørget for en fortjent 2-1 ledelse med et velplassert skudd fra straffemerket. 2-1 til pause var en fullt fortjent ledelse for ungguttene.

I andre omgang var Alta det klart beste laget. Med unntak av noen sporadiske forsøk på overganger hadde ikke Tverrelvdalen mye å by på de siste 45 minuttene. I perioder vartet Alta opp med underholdende angrepsfotball som varmet godt på en småkjølig Idrettspark. Kurt Anti Halvorsen har vist solid scoringsform for Rekruttlaget denne sesongen. Midtbanespilleren gjorde 3-1 etter et flott Alta-angrep, det var da gått 5 minutter av andre omgang. Utover i omgangen produserte Rekruttlaget sjanser på løpende bånd. Ballen smalt i tverrligger og sjanser ble misbrukt selv foran åpent mål. Men dagens siste mål kom ikke før i kampens siste spilleminutt da Eivind Dahl Ringard plasserte et skudd fra 18 meter nede ved stolpen, utagbart for Tverrelvdalens gode keeper Kjetil Thomassen.

Trener Bjørn Edvinsen var godt fornøyd med laget sitt i dag;

- Laget presterte mye bedre i dag enn i forrige uke mot Kautokeino. I perioder var vi veldig gode og vinner fortjent. Om man skal være misfornøyd med noe må det være uttellingen foran mål.

Edvinsen gjorde mange bytter i dag og var fornøyd med at innbytterne gjorde en solid innsats. Selv etter seks innbytter styrte Alta kampen og produserte massevis av sjanser. Med andre ord har treneren en solid stall å avslutte sesongen med.

Tverrelvdalen stilte i dag med seks unggutter fra start som har vært innom Altas Rekruttlag de siste sesongene. Det er positivt at også andre klubber kan nyte godt av de mange unge spillere som kommer opp fra Alta IFs aldersbestemte lag.

Kommende helg venter en stor utfordring for Rekruttlaget. Da tar guttene turen til Øst-Finnmark for å spille mot Kirkenes (lørdag) og Norild (søndag).