Hjem   /   Senior   /   Barn og ungdom   /   Partnere   /   Altaturneringen   /   Nettbutikk
a-laget
A-laget / Rekruttlaget / Damelaget

Rune Repvik gir seg som hovedtrener

Skrevet av: Andreas Markussen         Dato: 29.11.17 11:19

 

Årets unge trener 2009

Rune har gjort en fantastisk jobb for Alta IF siden han kom til klubben vinteren 2008. Mange forbinder han nok med rollen som hovedtrener for herrelaget, men Alta-eventyret startet med jobben som damelagstrener i 1.divisjon. Dette året fightet damelaget om opprykk, og ved sesongslutt var det bare ett lite poeng som skilte laget fra opprykk til Toppserien. En strålende prestasjon, og for dette fikk Repvik utnevnelsen årets unge trener.

Fra assistent til hovedtrener

I 2011 ble Rune assistent for daværende hovedtrener Rune Berger, og sammen ledet de Alta IF til 11. plass i Adeccoligaen. Da Alta IF rykket ned fra Adeccoligaen i 2012, etter fem strake sesonger på nest høyeste nivå, steg Repvik i gradene og ble ansatt som hovedtrener. Sammen med Tomas "Hula" Johannesson skulle man lede Alta tilbake til 1.divisjon på første forsøk, men det var på ingen måte noe selvfølgelighet i en tid der klubben stod i en dyp økonomisk krise. En ny kurs måtte stakes ut, og med klare tanker om spillestil rekruterte man sultne unge spillere fra Finnmark i blant annet Mats Frede Hansen og Espen Johnsen. Samtidig ga man spillere som Dag Andreas Balto og Aleksander Solberg fremtredene roller i laget. 

Med sin entusiasme, positivtet og ikke minst fotballfaglige dyktiget, fikk man stablet sammen et slagkraftig lag som vant sine 14 første kamper i seriespillet. I cupen ble både Strømmen og Hønefoss slått på imponerende vis, mens Haugesund til slutt satt en stopper på cupeventyret etter en herlig duell på bortebane. Til slutt kunne man feire opprykk i nest siste serierunde etter å ha slått Frigg 2-0 på hjemmebane. En fantastisk trenerprestasjon, særlig i lys av den tøffe økonomiske hverdagen, og at mesteparten av stallen i 2012 forsvant etter nedrykket. 

Det har vært utrolig lærerikt, og han har vært en sentral brikke i det som har vært min beste tid som fotballspiller. Jeg er utrolig takknemlig for at han ga meg sjansen tilbake i 2013 da jeg kom til Alta IF. - Mats Frede Hansen, kaptein Alta IF.

Som nyopprykket lag sjokkerte Alta IF med å banke Kristiansund hele 3-0 i serieåpningen i Finnmarkshallen, og selv om året til slutt endte med nedrykk, satte klubben ny rekord i antall kamper uten baklengs, og med en poengsum som i de seinere år ville vært godt nok til å berge plassen. Med seg på veien fikk både spillere og trenerteam fantastiske erfaringer på veien. Blant annet ble både Ranheim og Mjøndalen beseiret på seinhøsten, og det bare uker før Mjøndalen tok steget opp i eliteserien. 

Rune er enormt strukturert, og ønsker at alt som blir gjort skal være proffesjonelt og av høy kvalitet. Han er også opptatt av å se hele klubben, og bryr seg om alt fra mygg- og minispillere, og til anleggsutvikling. Rune er flink til å bygge opp team rundt seg, og gir disse mulighet til å ta ansvar og utvikle seg" - Anders Abrahamsen, tidligere kollega. 

Genistrek og kursendring

I fotballen går resultatene opp og ned, og sesongene 2015/16 ble ikke slik man hadde håpet på. I 2015 gjorde Repvik et mesterstykke i å hente Mathias Normann på lån og ga han full tillit gjennom hele sesongen. Dette ble starten på en komet-karriere for Normann, som siden har spilt fast i tippeligaen og videre hentet til Premier League.

Når resultatene ikke kommer som forventet, vil det ofte blir stilt spørsmålstegn ved trenerens disponeringer av media og øvrige. Kritiske røster er en del av gamet, men den største kritikeren var han selv til sitt eget arbeid. Dette ble starten på en imponerende siste sesong som Alta IF-trener. Vinteren 2017 takket den mangeårige assistenten "Hula" for seg, og inn hentet Repvik Vidar Johnsen. Sammen startet man jobben med å utvikle en ny spillestil, og samtidig fikk man overtalt spillere som Thomas Båtnes Braaten og Makhtar Thioune til å ikle seg den gul/blå drakta. Med nye tilskudd i stallen og ny en spillestil, guidet man Alta rett inn i tetstriden og laget befestet ganske raskt en plass i toppen av den nye 2.divisjonen. Gjennom hardt arbeid kommer resultater, og mye av grunnlaget lå i den ærlige vurderingen av sitt eget arbeid, og ikke minst den sportslige nytenkningen som ble forankret og implementert i laget. Dessverre holdt det ikke helt inn med tanke på kvalikplass, men sesongen ble en opptur etter de to foregående årene. 

Tusen takk, Rune! 

Som kollega er Rune svært opptatt av sine medarbeidere og tar ofte initiativ til små konkurranser eller sosiale sammenkomster. Selv vil han nok hevde at han er uslåelig i 3 på rad, og at Parma er verdens beste fotballklubb. Han om DET vil nok flere si, men vi har i alle fall satt stor pris på herlig fotballprat og prestisjefulle kamper med 3 på rad på whiteboarden. 

Alle oss i Alta IF ønsker å takke Rune for sin enesteående innsats for klubben, og vi ønsker han masse lykke til i fremtiden. Det har vært et privilegium fra start til slutt. 

 

Del på Facebook   Del på Twitter

Lag S P
1 Raufoss 26 53
2 Fredrikstad 26 52
3 Grorud 26 48
4 Asker 26 45
5 Alta 26 45
6 Elverum 26 44
7 Mjølner 26 44
8 Bærum 26 40
9 Moss 26 30
10 Fram 26 29
11 Odd 2 26 22
12 Nybergsund IL Trysil 26 21
13 Hønefoss BK 26 20
14 Stabæk 2 26 16
Instagram
@altaif_fotball
SISTE NYHETSSAKER
Arkiv