Tap mot Lørenskog

Skrevet av: Kjell Ove Østmo         Dato: 19.08.07 19:26

Det tetter seg til i toppen i 2.divisjon avdeling 4 etter at Lørenskog for alvor meldte seg på opprykkskampen med seier mot Alta på Idrettsparken søndag ettermiddag.

Lørenskog kom til Alta Idrettspark for å vinne. Med seier ville Lørenskog ligge kun 4 poeng bak Alta og være med i kampen om opprykk. For Alta debuterte Vegard Braathen, men han måtte byttes ut etter kun 10 minutter med en skade.

Det første kvarteret var Lørenskog det beste laget på banen. Laget angrep med mange spillere og hurtig spill i lengderetningen, men uten å produsere særlig med farligheter. Alta derimot utnyttet sin første skikkelige målsjanse på en fin måte. Per Arne Østgård og Jan Tommy Haugli spiller vegg og Østgård triller ballen forbi en utrusende Lørenskog-keeper. Etter dette tar Alta over banespillet og produserer flere målsjanser fram mot pause. Minst et av disse burde vært tatt bedre vare på og gitt et par måls ledelse til halvtid. Men lagene gikk til pause med en meget fortjent 1-0 ledelse til Alta.

Andre omgang var jevnspilt hvor begge lag produserte en håndfull målsjanser. Den største sjansen hadde Lørenskog da ballen smalt i tverrligger og ned på strek før Alta-forsvaret fikk avklarert. De ti siste minuttene tok Lørenskog over mer av banespillet. Da tre minutter gjensto fikk gjestene tildelt et straffespark som svært få på Alta Idrettspark forsto noe av. Dommeren så et regelbrudd innenfor 16 meteren som kvalifiserte til straffespark etter mye klabb og babb etter en dødballsituasjon. Lørenskogs Stian Kristoffersen scoret fra straffemerket og stillingen var 1-1 med 3 ordinære minutter igjen av kampen. 2 minutter på overtid fikk Lørenskog en overgangsmulighet og utnyttet den maksimalt. Et innlegg ble styrt inn på første stolpe av Erfan Kamali. Lørenskogspillerne jublet som om opprykket allerede var klart, velfortjent etter å ha kjempet Alta i senk.

Alta ser ut til å ha slitt litt i motgang i de siste kampene. Situasjonen snur fort i denne avdelingen og våres gutta vil helt sikkert gjøre sitt beste for å få den gode flyten tilbake. Uansett er spillere og publikum i Alta priviligerte som får lov til å være med å oppleve en så stor spenning i kamp om opprykk, det kan bare være positivt.