Uavgjort mot Harstad

Skrevet av: Kjell Ove Østmo         Dato: 11.08.07 22:54

På Alta Idrettspark kledd til fest i forbindelse med Altaturneringen, måtte Alta nøye seg med poengdeling mot bunnlaget fra Harstad.

Tilskuerne som var til stede på Aronnes lørdag ettermiddag stilte nok spørsmålet om hvordan Harstad har klart å rote seg bort i nedrykkskampen med det laget de mønstret mot Alta. Et tappert og hardt kjempende HIL-lag lyktes i å få Alta ut av stilen og kunne reise hjem med et velfortjent poeng.

Selv om Harstad leverte en god kamp mot serielederne fra Alta kan man ikke stikke under en stol at våres gutta hadde en svært dårlig dag, spesiellt med tanke på 1.omgangen. Ikke mye lyktes for Alta de første 45 minuttene, i store perioder var det derimot Harstad som styrte kampen. Belønningen fikk bortelaget etter 25 minutter da en av deres spillere fikk gjøre 1-0, nokså uforstyrret. Denne ledelsen holdt til pause og den var fortjent.

I andre omgang var Alta mye bedre enn hva de var i de 45 første minuttene. Allerede etter 4 minutter kom Jan Egil Brekke alene med keeper. Han ble lagt ned etter å ha passert Harstads målmann og skulle til å plassere ballen i blankt mål. Resultatet var straffespark og rødt kort. Straffesparket ble reddet av Harstads reservekeeper som ble byttet inn etter utvisningen. Med en mann mer på banen enn gjestene dominerte Alta resten av kampen. Sjansene kom etterhvert men de var ikke så mange som et bortskjemt hjemmepublikum er vant med fra hjemmelaget. Pasningspillet ville bare ikke stemme i dag og det var ofte veldig stillestående foran ballfører. På tross av at det buttet i mot ga ikke Alta opp. Belønningen fikk de da det gjensto 15 minutter av kampen. Innbytter Christian Reginiussen styrte inn utligningen etter en corner nådde bakerste stolpe. 1-1 ble altså sluttresultatet, et resultat som ga et greit bilde av kampen.

Neste kamp for Alta i 2.divisjon er også på Alta Idrettspark. Søndag 19.august kommer Lørenskog på besøk. Lørenskog står med kun 2 tap denne sesongen og vil bli en god utfordring for våres gutta.

Målscorer Christian Reginiussen skal i morgen søndag spille semifinale for Altas juniorlag i Altaturneringen. Fra a-laget er også Mads Reginiussen, Kurt Anti Halvorsen, Arle Ivar Ring, Said Nordnes og Mats Jørgen Masvik juniorer og vil sannsynligvis delta i søndagens kamper for juniorene. Kanskje kan de fortrenge dagens tapte poeng med edelt metall i Altaturneringen.
Norild blir motstandere i semifinalen i Finnmarkshallen kl.14.