Sterk seier i 3.divisjon

Skrevet av: Kjell Ove Østmo         Dato: 08.08.07 21:47

Rekruttlaget vant onsdag kveld 2-0 over Porsanger som hadde håp om å blande seg inn i gullstriden før høstsesongen tok til. 60 minutter med god fotball var nok til å senke Porsanger på Aronnes.

Som vanlig stilte Rekruttlaget med et ungt lag bestående av junorer, men i kveld hadde de med seg en seniorspiller i a-lagets Tore Veseth Olsen. Tore er endelig klar for å spille kamp for Alta IF, og fikk i dag spille sin første seriekamp på nesten et år. Christian Reginiussen og Said Nordnes var også med fra a-laget.

Rekruttlaget tok kommandoen i oppgjøret allerede fra start. Et passivt Porsanger-lag ble løpende etter Alta-spillerne som trillet ball i hatt med motstanderne i lange perioder. På tross av et spillemessig overtak produserte ikke Alta veldig mange sjanser før halvspilt omgang. Da begynte Alta også å komme til målsjanser og flere gode avslutninger. Etter 40 minutter fikk Daniel Thommassen god treff fra omtrent 18 meter, 1-0 og Daniels tredje mål på to kamper ga Alta en fortjent ledelse til pause.

I 2.omgang var Porsanger bedre enn de var før pause. Alta var fremdeles det beste laget de første 15-20 minuttene av omgangen, og det var fullt fortjent da Ørjan Søraa ga Alta en 2-0 ledelse etter kun få minutter. Flere sjanser, bl.a et stolpeskudd av Daniel Thomassen, kunne fort ha resultert i en større ledelse. Men kreftene tok etterhvert slutt for Alta 2. Porsanger første skikkelige målsjanse i kampen kom et kvarter ut i 2.omgang. Said Nordnes gjorde en god redning og sørget for at ledelsen fremdeles var betryggende. Bortelaget tok mer og mer over av banespillet og pøste på med dødballer inn i Altas 16 meter. De store sjansene uteble fram til sluttminuttene. Da hadde våres gutta nok med å holde unna presset fra Porsanger. Heroisk innsats gjorde at laget unngikk baklengsmål i denne perioden. På tross av Porsangers overtak i siste halvdel av 2.omgang var Altas 2-0 seier fullt fortjent. Totalt sett sto hjemmelaget fram som et bedre lag.

Nå står Altaturneringen for tur for spillerne på Rekruttlaget. Alta stiller to lag i juniorklassen og Alta 1 må nok tåle å stille som favoritter. Men guttene vil få god motstand fra flere av klubbene som stiller lag i denne klassen og må være skjerpet for ikke å gå på en smell, noe de erfarte i finalen i fjorårets turnering.

Kampfakta:

Alta 2 - Porsanger IL 2 - 0 ( 1 - 0 )

40 min. 1-0 Daniel Thomassen
50 min. 2-0 Ørjan Søraa