Ny seier i sluttminuttene!

Skrevet av: Kjell Ove Østmo         Dato: 05.08.07 16:03

Igjen viste våres gutta en flott lagmoral på bortebane. I en kamp som Alta burde ha avgjort allerede i 1.omgang så det ut til at Rosenborg 2 skulle lykkes med å stjele poeng fra serielederne fra Finnmark. Men så dukket Martin Norbye opp på overtid.

Alta gjennomførte en god kamp mot et godt Rosenborg-lag bestående av blant andre stjerner som Per Ciljan Skjelbred og Øyvind Storflor. Seieren satt langt inne men den var fullt fortjent. Bortelaget skapte de fleste og største sjansene på Lerkendal Park.

I 1.omgang var de første 20 minuttene sjansefattige med stillingskrig på midtbanen. Alta tok etterhvert over initiativet i kampen og skapte flere store sjanser som burde ha gitt uttelling tidligere i omgangen. To ganger var Alta-spillere alene med keeper uten å klare å omsette sjansene i mål i tillegg til 2-3 store sjanser som Rosenborgforsvaret klarte å blokkere. Først etter 38 minutter fikk Emmanuel David, i sin første kamp fra start denne sesongen, endelig uttelling. 1-0 var også stillingen til pause.

Rosenborg skapte mer i 2.omgang og gjorde det vanskeligere for gjestene, men fremdeles var Alta det førende laget. Men i stedet for å øke ledelsen klarte RBK 2 å utligne etter 68 minutter ved Traore, et mål som Alta-spillerne mente burde vært annulert for en soleklar hands. Men i stedet for å bli motløs reagerte Alta øyeblikkelig etter utligningen. Thomas Andersen fikk endelig uttelling og kunne styre inn 2-1 målet, kun 2 minutter etter Rosenborgs utligning. Ni minutter før slutt utlignet RBK 2 igjen, denne gangen ved Ossei. Kampen så ut til å ebbe ut med et skuffende poengtap i en kamp hvor Alta var det beste laget. Men på overtid fikk Alta hjørnespark som Thomas Andersen styrte elegant med hælen på bakre stolpe der Martin Norbye dukket opp og ble matchvinner.

Etter to tøffe bortekamper er det endelig tid for høstsesongens første hjemmekamp. Harstad kommer på besøk til Alta Idrettspark den 11.august, et Harstadlag som kjemper for sin eksistens i 2.divisjon kan bli tøffere motstand enn hva tabellsituasjonen skulle tilsi.