Rekruttlaget vant 5-0!

Skrevet av: Kjell Ove Østmo         Dato: 04.08.07 17:36

Et Rekruttlag uten mange av sine faste spillere vant enkelt over Nordlys i lørdagens 3.divisjonsoppgjør på Alta Idrettspark. Av mangel på innbyttere ble til og med dagens speaker kastet innpå i siste halvdel av andre omgang.

A-lagets juniorer, med unntak av nylig a-lagsuttatte Mats Jørgen Masvik, var ikke tilgjengelige til dagens oppgjør ettersom de er bortreist med 2.divisjonslaget. I tillegg manglet 4-5 av de faste spillerne pga skader, karantene og ferieavvikling. Men på banen merktes knapt fraværet av disse. Spillerne som fikk sjansen til mer spilletid enn vanlig grep muligheten med begge hendene og valset over et ungt Nordlys-lag.

1.omgang var målløs men hjemmelaget burde absolutt ha ledet med minst et par mål. Nordlys var med i kampen en periode men kreftene tok etterhvert slutt. Rekruttlaget skapte flere store sjanser som burde gitt uttelling i løpet av de 45 først minuttene. Nordlys, som satset på å ligge lavt med hele laget og kjøre kontringer, var nok mest fornøyd med å kunne gå til pause med 0-0.

I 2.omgang dominerte Alta kampen enda mer enn hva tilfellet var i 1.omgang. Sjansene kom på løpende bånd men uttellingen lot vente på seg. I en lang periode spilte Alta med kun 10 spillere. Øyvind Veseth Olsen fikk seg en smell i hodet og måtte forlate banen tidlig i omgangen, og Alta som akkurat hadde brukt sin eneste innbytter måtte ty til "kriseløsningen". Trener Bjørn Edvinsen hadde som en reserveløsning ført opp dagens speaker Jørgen Masvik på dommerkortet, og old-boys-spilleren entret banen på spissplassen. Da hadde det unge Rekruttlaget allerede tatt ledelsen ved Svein Ove Thomassen, nylig returnert fra utlånsperioden i BUL. Lagets første innbytter, Daniel Thomassen, var i storslag i 2.omgang og gjorde både 2-0 og 3-0 for Alta. 4-0 ble scoret av midtstopper Gunnar Fallsen på en flott solo-prestasjon. I sluttminuttene var det duket for tidenes eldste målscorer på Rekruttlaget. Ungguttene på laget hadde ved flere anledninger servert Jørgen Masvik store målsjanser, men rutinen var desverre ikke mye til hjelp foran åpent mål før i sluttminuttene. Da trillet Masvik senior inn 5-0 i åpent mål etter et fint forarbeide av Ørjan Søraa. Dermed satte dagens speaker inn den siste spikeren i kista for motstanderne.

Jørgen Masvik, som fikk erfare hvor vondt det kan gjøre å falle på kunstgress i en alder av 40 år, fikk også en drøm oppfylt da han spilte på samme lag som sin sønn Mats Jørgen Masvik for første gang.

Med 5-0 seier i høstsesongens første kamp har Rekruttlaget inntatt 7.plassen med god klaring nedover på tabellen. Oppover på tabellen derimot er det gode muligheter for å avansere med flere kamper mindre spilt enn motstanderne. Så får vi håpe at det unge laget fortsetter å vinne kamper samtidig som utviklingen går framover.

Neste kamp er allerde kommende onsdag mot Porsanger IL på Aronnes.