Sliteseier over Mjølner

Skrevet av: Kjell Ove Østmo         Dato: 29.07.07 12:37

Etter å ha slitt i store deler av kampen avgjorde innbytterne kampen i sluttminuttene mot Mjølner i Narvik. På kampens åtte siste minutter snudde Emmanuel David og Christian Reginiussen kampen ved hvert sitt mål.

Mjølner har vært spillemessig på høyde med sine motstandere i 2.divisjon denne sesongen. Det var de også mot serielederne fra Alta på lørdag ettermiddag.

Etter en god åpning, da Alta burde ha tatt ledelsen ved et par anledninger, kom Mjølner mer og mer med i kampen. Etter 26 minutter kunne hjemmelaget ta ledelsen, ikke helt fortjent etter spill og sjanser. Ledelsen holdt til pause på tross av at Alta jaget utligning.

I andre omgang reddet keeper Vidar Nogva Alta ved flere anledninger fra flere baklengsmål. Alta fikk ikke spillet helt til å stemme og slet med å skape sjanser i den første halvdelen av omgangen. Etterhvert tok våres gutta mer og mer over banespillet og spilte seg fram til noen store sjanser som ikke ga uttelling. Da kampen nærmet seg slutten trodde de fleste at dette var Mjølners dag, men Alta ville ikke gi opp. Da 8 minutter gjensto av kampen fikk innbytter Emmanuel David muligheten til å utligne og han lot seg ikke be to ganger. Nå øynet Alta håp om tre poeng og fikk satt et trykk mot Mjølners mål, men Mjølner var farlige på overgangene ved et par anledninger. Altas juniorspiller Christian Reginiussen ble matchvinner med sitt mål etter 85 minutter. Man kan altså trygt si at det var innbytternes dag mot Mjølner.

Dermed beholder Alta serieledelsen, i alle fall fram til Drøbak/Frogn har gjort unna sin kamp.

Altas neste kamp er på bortebane mot Rosenborg sine nestbeste. Da får våres gutta muligheten til å revansjere tapet i serieåpningen.

Kampfakta:

Mjølner - Alta IF 1-2 (1-0)

1-0 Richard Normann (26)

1-1 Emmanuel David (82)

1-2 Christian Reginiussen (85)