Seier i toppkampen

Skrevet av: Kjell Ove Østmo         Dato: 24.06.07 17:53

Alta vant fortjent over Follo i toppoppgjøret på Alta Idrettspark. Hjemmelaget skapte flest målsjanser men ble presset av et godt Follo-lag i perioder av 2.omgang.

I sommervarmen på Alta Idrettspark leverte de to topplagene Alta og Follo en underholdende kamp. Nesten 500 tilskuere kunne glede seg til slutt over Alta-seier etter en meget god 1.omgang. I 2.omgang presset Follo i perioder uten å skape veldig mange sjanser, mens våres gutta kjørte noen gode overganger. Totalt sett var det en fortjent seier til hjemmelaget.

Alta tok kommandoen i kampen allerede fra start. Etter 7 minutter gjorde Thomas Andersen 1-0 etter en fin pasning fra Mads Reginiussen. Hjemmelaget fortsatte etter dette å styre kampen men Follo hadde også sine muligheter. Spesiellt på dødball var gjestene farlige. Etter 38 minutter økte Jan Egil Brekke til 2-0 etter et mønsterangrep av Alta, en kontring tatt rett ut av den berømte læreboka. Også denne gangen var Mads Reginiussen nestsist på ballen. Dermed kunne Alta gå til pause med en meget fortjent 2-0 ledelse.

I 2.omgang kom et bedre Follo-lag på banen. I perioder fikk de opprettet et press mot Altas mål men et godt Alta-forsvar gjorde at de store målsjansene uteble. Med litt flaks kunne Alta faktisk ha økt ledelsen ved et par anledninger. Follo lå høyt oppe på banen med hele laget noe som ga store rom for overganger. Med litt bedre utnyttelse av disse mulighetene kunne Alta ha punktert kampen tidlig i 2.omgang. I stedet reduserte Follo til 1-2 etter 64 minutter, på sin første skikkelige målsjanse etter pause. I sluttminuttene ble det nervepirrende for hjemmepublikum. Follo jaget febrilsk på utligningen men maktet ikke å bryte gjennom Altas forsvar. Alta på sin side hadde fremdeles muligheter på overgangene som også ble resultatløse. Dermed endte det med en viktig hjemmeseier mot laget som de fleste ekspertene hadde som favoritt til å vinne 2.divisjon avdeling 4. En god kamp av våres gutta mot en god motstander.

Nå gjenstår en kamp i 2.divisjon før en etterlengtet ferie. Det er på bortebane mot et annet topplag, Åmot, som nok er det store overraskelseslaget i denne avdelingen. Men før den tid, førstkommede onsdag, skal Alta spille cupkamp mot selveste Aalesund FK på Color Line Stadion. Neste hjemmekamp er 23.juli mot Tromsø 2.