Rekruttlaget yppet seg mot BUL

Dato: 17.06.07 19:33

De suverene serielederne i 3.divisjon fra Bossekop måtte slite mot et meget godt Rekruttlag på Alta Idrettspark søndag. Nesten 4 minutter på overtid i 2.omgang avgjorde tidligere Alta-spiller Martin Strøm kampen til fordel for BUL, på kampens siste spark på ballen.

BUL kom rett fra en imponerende 13-0 seier mot Rafsbotn og de aller fleste regnet nok med at de skulle vinne enkelt også over et ungt Alta-lag. Men bortsett fra i åpningen og i sluttminuttene var Alta jevngode, og vel så det. Alta stilte med Ole Mathis V. Hætta, Kurt Anti Halvorsen og Christian Reginiussen fra a-laget. I mål hadde de den tidligere Skjervøy og TUIL-veteranen Thore S. Larsen i fravær av Said Nordnes (spilte mot HFK) og Vidar Nogva (skadet). Det betød at Rekruttlaget bestod av kun juniorer med unntak av to spillere.

I de 10 første minuttene av 1.omgang var BUL meget gode og kjørte over Alta. I denne perioden hadde BUL flere store målsjanser men klarte bare å omsette et av dem i mål. Mikael Eira styrte inn 1-0 på en dødball etter 5 minutter, men heldigvis klarte våres gutta å holde unna presset og spilte seg etterhvert inn i kampen. Ungguttene ristet av seg respekten og overrasket BUL med aggresivt press og hurtig angrepspill. Selv om Alta i store perioder styrte kampen slet de med å skape veldig mange sjanser. Med litt hell kunne de ha utlignet BUL`s ledelse før pause, men gjestene fikk gå til pause med en 1-0 ledelse.

I 2.omgang imponerte Altas rekrutter. I lange perioder klarte de å trykke BUL bakover på banen. Utligningen kom allerede etter få minutter av 2.omgang da a-lagets Ole Mathis V. Hætta scoret på straffespark, et straffespark som ble tildelt etter at Ørjan Søraa ble løpt ned innenfor 16 meteren. Utover i kampen hadde Alta et par store sjanser som kunne gitt dem ledelsen men i de fleste tilfeller ble det mange nesten-muligheter. Daniel Reginiussen og Øyvind Veseth Olsen hadde lagets største sjanser men marginene svingte ikke Altas vei i de situasjonene. BUL var langt fra ufarlige men de slet med å få sitt spill til å gli, mye av æren for det skal våre unge spillere ha. Ikke før det gjensto 10 minutter av kampen fikk BUL kampen inn i sitt spor. De la Alta under et massivt press i sluttminuttene og hadde store sjanser til å ta ledelsen. Uttellingen kom ikke før nesten 4 minutter av overtiden var spilt. Martin Strøm senket gamle lagkamerater til enorm jubel hos serielederne etter en av mange dødballer i kampens siste minutter. Dette viste seg også å være det absolutt siste sparket på ballen i denne kampen.

Alta-spillerne var enormt skuffet etter å ha tapt kampen på en slik måte, men ungguttene kan gå med hevet hode etter å ha hatt opprykksfavorittene i kne i perioder. Resultatet var ikke ufortjent om man ser på antall store målsjanser men etter banespill hadde våres gutta fortjent et bedre reultat.

Trener Bjørn Edvinsen klarte ikke å være bare skuffet etter kampen;
- Det er selvfølgelig surt å tape på en slik måte, men når man ser bak resultatet er jeg stolt over guttene sin innsats i dag. Vi driver tross alt et rekrutteringslag med tanke på spillerutvikling av unge spillere, så det er positivt å se at resultatet av treningen gir utløp i at spillerne våger å spille fotball mot også gode motstandere.

Det gjenstår nå kun en kamp før guttene på Rekruttlaget kan ta en fortjent ferie. 1.juli møter de formlaget Porsanger i Lakselv før de har ferie fra seriespill fram til 4.august.

Alta 2 - BUL, Alta Idrettspark, kunstgress. ( 0-1 ) 1-2

0-1 Mikael Eira (5)
1-1 Ole Mathis Vesterheim Hætta (50)
1-2 Martin Strøm (90)