Hjem   /   Senior   /   Barn og ungdom   /   Partnere   /   Altaturneringen   /   Nettbutikk
fotball

Herlig seier i Hammerfest

Dato: 16.06.07 17:48

Etter en mindre god 1.omgang var det klasseforskjell mellom rivalene Hammerfest FK og Alta IF i 2.omgang. Kampen sluttet med en fortjent 3-0 seier til Alta på Breidablikk Stadion i Snøhvitbyen. For første gangen denne sesongen holdt vi nullen i en 2.divisjonskamp.

Våres gutta ville ikke gå på nok et tap mot sine rivaler fra nabobyen etter to forsmedelige tap i fjorårsesongen. Etter at HFK hadde løpt fra seg i de første 45 minuttene kunne Alta kontrollere 2.omgang. Selv om HFK produserte et par store målsjanser i 1.omgang var det egentlig aldri tvil om hvilke av lagene som framsto som det beste fotballlaget.

I åpningsminuttene fikk HFK et mål annulert for offside. I tillegg hadde de to store scoringsmuligheter i 1.omgang. Ved en av målsjansene sto dagens Alta-keeper Said Nordnes for en av kampens store prestasjoner da han gjorde en kjemperedning fra HFK`s Ørjan Duurhuus. Våres gutta produserte ingen klare målsjanser i 1.omgang selv om de som ventet hadde mye av banespillet. HFK klarte derimot å krangle seg til et fåtall målsjanser ved å slå ballen langt mot et Altalag som sto høyt på banen, men heldigvis evnet de ikke å omgjøre disse i tellende mål. Alta kunne dermed gå til pause med 0-0.

I 2.omgang visste våres gutta at HFK hadde tatt ut mye krefter før pause og tok over kampen fullstendig. Spillerne lot seg ikke bringe ut av fatning av HFK`s noe ufine spill men beholdt roen.
Jan Egil Brekkes silkefot skulle bidra til at Alta etterhvert tok ledelsen i målprotokollen. Først med en presis corner som fant hodet til midtstopper Andreas Pettersen (1-0) og deretter et innlegg som fant Thomas Andersen (2-0). Mellom disse målene rakk HFK å få en spiller utvist som resultat av et sine mange ufine tacklinger. Dermed gjorde de jobben for våres gutta enda lettere.
Alta hadde muligheter til å øke ledelsen flere ganger men først på overtid kunne Thomas Andersen gjøre sitt andre mål for dagen etter flott forarbeide av innbytter Christian Reginiussen.

3-0 seier på bortebane lar seg alltid høre, og spesiellt når det er rivalene fra Hammerfest som er motstandere. Nå er fokus på neste helgs møte med Follo som er av de fleste regnet som opprykksfavoritt i 2.divisjon avdeling 4. Denne gangen bør alle supportere av Alta IF kjenne sin besøkelsestid og støtte våres gutta.


Hammerfest FK - Alta IF, Breidablikk Stadion ( 0-0 ) 0-3

0-1 Andreas Pettersen (60)

0-2 Thomas Andersen (75)

0-3 Thomas Andersen (90)

Del på Facebook   Del på Twitter
Instagram
@altaif_fotball
SISTE NYHETSSAKER
Arkiv